MinderGas.nl

Uitlezen slimme gasmeter

slimme gasmeter

Jouw slimme meter kan worden uitgelezen door MinderGas.nl. De dagstanden van je gasmeter komen dan automatisch op de website terecht. Het uitlezen kost €6,99 per jaar. Voor het activeren wordt eenmalig €1,50 extra in rekening gebracht. Betalen gaat via iDEAL op de website.

Aanmelden

Doorloop de volgende stappen om je aan te melden:

  1. Maak je eigen account aan (indien je dat nog niet hebt).
  2. Controleer of je een echte slimme gasmeter hebt. Deze herken je aan z'n digitale display en aan het kabeltje waarmee die is verbonden met de slimme elektrameter (zie foto). Sommige gasmeters communiceren draadloos met de elektrameter. Raadpleeg bij twijfel de handleiding van de gasmeter.
  3. Noteer de laatste 5 cijfers van het unieke meternummer. Je vindt dit nummer direct boven of onder de (grootste) streepjescode op je slimme gasmeter.
  4. Vul onderstaand aanmeldingsformulier in en klik op 'Toon machtigingsformulier'.
  5. Print het machtigingsformulier uit en onderteken het. Stuur het formulier dan terug naar MinderGas.nl. Dit kan per e-mail (foto/scan) of per post. Het e-mailadres van MinderGas.nl staat in de instructies bovenaan het machtigingsformulier.

Nadat de machting door ons is ontvangen en gecontroleerd, sturen we jou een email met daarin het verzoek om via iDEAL op de website te betalen voor het eerste jaar. Na ontvangst van de betaling zullen we het uitlezen gaan activeren. Dit duurt meestal minder dan 5 werkdagen. Soms duurt het helaas wat langer. Daarom wordt de verloopdatum na de eerste betaling op 13 maanden na vandaag gezet. Als de activatie soepel verloopt dan is de eerste maand dus gratis.

Tegen het einde van het jaar waarvoor je hebt betaald, ontvang je een herinneringse-mail om weer te betalen. Er wordt niet automatisch verlengd. Voor het verlengen is geen nieuwe machtiging nodig.

Aanmeldingsformulier

Geld besparen door woningisolatie

Aardgas is duur en wordt alleen maar duurder. Het isoleren van je woning kan je veel geld besparen. Bovendien draag je bij aan de reductie van de CO2-uitstoot.

Hoeveel gas je verbruikt hangt niet alleen af van hoe goed de woning is geïsoleerd. Ook seizoensinvloeden spelen een rol, met name de buitentemperatuur.

Het rendement van een investering in woningisolatie is daardoor niet altijd even duidelijk. En dat is jammer, de opbrengst kan namelijk vele malen hoger zijn dan beleggen op de beurs!

Meet het effect

Op deze website kun je nauwkeurig bepalen hoeveel gas je bespaart nadat je de isolatie van je woning hebt verbeterd. Zo nu en dan je gasmeterstand invoeren is al voldoende.

MinderGas.nl geeft op een eenvoudige manier inzicht in de vermindering van je gasverbruik door bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, een HR-ketel, of het plaatsen van dubbel glas.

Hoe werkt 't?

MinderGas.nl berekent hoeveel gas je hebt verbruikt over een bepaalde periode en hoeveel je bespaart ten opzichte van diezelfde periode in een eerder jaar.

De website combineert jouw gasmeterstanden met temperatuurgegevens van het KNMI. Het op graaddagen gebaseerde rekenmodel bepaalt voor iedere dag nauwkeurig het gasverbruik. Door de koppeling met het KNMI wordt de invloed van de weersomstandigheden geminimaliseerd.